WordPress 5.0 este aproape aici! La ce sa te astepti

WordPress 5.0 este aproape de noi! Schimbarile vor fi incitante si asta este datorita editorului Gutenberg. Acest nou editor va revolutiona modul in care construiesti site-ul tau WordPress.

WordPress 4.8 a prezentat cateva schimbari semnificative care au dus la Gutenberg. Poti verifica evenimentele WordPress din tabloul de bord si poti utiliza imagini in widget-uri fara a fi nevoie sa adaugi diferite coduri manual. A fost o parte dintr-un proces incremental care a facut tranzitia la 4.9 si 5.0 mai usoara. WordPress 4.9, actualizarea „Tipton” iti permite sa programezi modificarile de proiectare care ar putea aparea la o data ulterioara. Acesti pasi mici pregatesc calea spre 5.0 si suntem nerabdatori sa vedem toate optiunile incluse in aceasta actualizare.

 

Editorul Gutenberg

Interfata editorului a fost conceputa pentru a fi usor de utilizat si de incredere. Exista o noua caracteristica numita „blocks”. Aceste „blocuri” sunt preconfigurate pentru a adauga diferite tipuri de continut. Poti avea pana la cincisprezece stiluri si a fost proiectat pentru a crea postari sau pagini usor de personalizat. WordPress ne incurajeaza sa incercam editorul inainte de lansarea oficiala, pentru a vedea cum functioneaza.

Dezvoltatorii vor putea observa o imbunatatire a API-ului WordPress Rest, iar actualizarile si crearea de aplicatii utilizand platforma drept cadru vor fi mult mai usor de realizat. Crearea de teme personalizate va deveni, de asemenea, mai usoara.

Probleme de compatibilitate si pregatire
Odata cu lansarea WordPress 5.0 pot aparea si probleme considerabile de compatibilitate cu pluginurile curente. Dezvoltatorii ar trebui sa-si pregateasca produsele pentru aceasta actualizare, insa ar trebui sa fii pregatit. Pentru a te pregati pentru noul editor, ai putea incerca varianta Beta.

Iar daca descoperi diferite probleme, le poti raporta celor de la WordPress. Doar astfel ele vor putea fi rezolvate pana la lansarea oficiala.

Cand soseste
Ar trebui sa realizezi cateva copii de rezerva pentru site-ul tau inainte de a face noile actualizari. Acestea ar trebui sa apara pe 18 noiembrie 2018, insa data de lansare ar putea fi prelungita pana pe 22 ianuarie 2019.

Daca nu iti place editorul Gutenberg in WordPress 5.0, poti reveni la editorul clasic. Nu este o surpriza ca WordPress 5.0 va schimba modul in care sunt construite si intretinute site-urile WordPress. Nu lasa schimbarea sa te ia prin surprindere. Testeaza-l proactiv pentru a vedea cum functioneaza pentru tine si pentru afacerea ta. S-ar putea sa fie benefic!